Foredrag om Digital Dannelse

 • Henvendt til: 13-19 årige (skoler, gymnasier, o.l.)
 • Vejledende pris: 12.500kr (Jylland +1.500kr, Fyn +1.000kr)
 • Scenetekniske krav: Projektor m. HDMI-indgang
 • Varighed: Ca. 50min + mulighed for Q&A efterfølgende

I en tid hvor internettet er noget, man er født med – og ikke oplært i – kan der nemt opstå ubehagelige situationer, skidt opførsel og dårlige beslutninger.

At færdes på internettet kan være hårdt, især fordi, der ikke findes regelsæt. Som ung kan det være svært at vide, hvad der er rigtigt og forkert. Komiker, YouTuber og TikTok-fænomen Nikolaj Wulff kan på en underholdende måde lære unge om digital dannelse og god stil på internettet i øjenhøjde.

Med en selvskabt karriere med internettet som affyringsrampe, viser Nikolaj stolt sine fejltrin og oplevelser frem for publikum i håbet om at kunne give dem noget ekstra med hjem i bagagen ud over ømme lattermuskler.

Oplægget behandler bl.a. emner som Fortnite, YouTube, kreditering, computerbrug og Umbrella-sagen, med udgangspunkt i Nikolajs egen færden på nettet gennem de sidste 10 år, hvor han både formåede at skabe en comedykarriere og samtidig komme galt afsted op til flere gange.

Ikke kun Nikolaj Wulff er opmærksom på internettets farer og faldgruber. Det er også emner, som politiet har fokus på. Derfor har Nikolaj Wulff samarbejdet med Nordsjællands Politi under tilblivelsen af dette show.

Nikolaj Wulff har ikke alle svarene… Men han synes det er vigtigt at vi tænker over vores handlinger på internettet. For Nikolaj har humor altid været den vigtigste vej til at få folk til at se sig selv udefra. Derfor byder showet både på en hel del grin og spørgsmål til refleksion. Showet er specielt skrevet til de 13-19- årige og er et perfekt afbræk i en travl skoleuge for både lærere og elever.

Oplægget varer 50min, med mulighed for en Q&A med Nikolaj Wulff efterfølgende.

HVAD:

 • Umbrella-sagen, handlinger &
  konsekvenser, tips til fremtiden.

 • YouTube, kommentarfeltet og den
  gode tone. Hvor går grænsen?

 • Politiet på internettet, Fortnite, og dit digitale fodspor.

 • Meme-kulturen, content og kreditering.

 • Hvor godt husker internettet?
  Internettet glemmer aldrig!

 • Eksempler på Nikolaj Wulffs egen
  færden på internettet.

 • Ovenstående anrettes med et drys publikumsinvolvering og et bundt friske jokes. Serveres med respektfuld, hyggelig og uformel tilgang til publikum.

HVORDAN:

 • Nikolaj kan relatere til publikum; og publikum kan relatere til ham.

 • Showet er udarbejdet i samarbejde med Nordsjællands Politikreds.

 • Showet er ikke opdragende, men tværtimod sjovt og underholdende, for at få pointerne effektivt ud til publikum.

 • Fang de studerende/eleverne ved at reklamere med det som et comedyshow.

 • Velegnet som både:
  – Foredrag i skoletiden,
  – Underholdning til fredagscaféen,
  – Indslag til skolefester.

🌟  Anja Beltoft,
Lærer på Klostermarkskolen (Aalborg)

“Vi og vores elever havde en fantastisk oplevelse med Nikolaj. Han var underholdende fra første sekund og ramte lige aldersgruppens humor. Han talte direkte til og om flere af personerne i salen i en humoristisk men samtidig respektfuld tone. Det kan ellers være en svær balancegang at få unge til at grine med hinanden og ikke kun af hinanden – det lukkedes utroligt godt for Nikolaj.

Vi er meget taknemmelige for, at Nikolaj kunne udfylde to timer og tilpasse arrangementet vores behov. Det var en skøn oplevelse – vi vil helt sikkert have Nikolaj i tankerne, hvis vi skal arrangere noget lignende igen på skolen:)”

🌟 Michel Mandix,
Lærer på Erhvervsskolen Nordsjælland

“Wulff har flere gange gæstet vores skole (hvor han også selv har trådt sine første Sneakers flade), hvor han har beæret os med de første udkast til sine shows. Han har været her alene, men også sammen med “vennerne”, og uanset formatet, har det hver eneste gang været et udbrud af en humoristisk vulkan, som har kastet masser af brokker efter os og lagt skolens elever og ansatte flade af grin. Kan klart anbefales!”

🌟 Anders W. Johnsson,
Lærer på Sct. Jørgens Skole (Roskilde)

“Vi havde Nikolaj Wulff ude på Sct. Jørgens Skole, hvor han gav sit foredrags-show om digital dannelse foran samtlige 200 udskolingselever i en hel fyldt aula. Udover at være knivskarp og humoristisk, så ingen gik derfra uden at have mere eller mindre ondt i maven af grin, så formår Nikolaj at sætte fokus på et utroligt vigtigt emne, som bliver angrebet seriøst og professionelt. Men vigtigst af alt, så foregår det hele i de unges øjenhøjde, og flere af vores elever har efterfølgende refereret til Nikolajs foredrag, når vi har snakket digital dannelse ude i klasserne. Vi anbefaler på det varmeste showet til alle unge – og deres lærere!”

🌟 Mikael Lytzen,
Lærer på Tibberupskolen (Espergærde)

”Mine elever i 8A og 8B oplevede Nikolajs show på Tibberupskolen i Espergærde. Responsen fra elever var, at de fik grinet en masse. Foruden de gode jokes, så var Nikolaj god til at ramme emner, som de unge kunne relatere til. Jeg anbefaler varmt Nikolaj.”

🌟 Cecilie Dyrby,
Bibliotekar (Vallensbæk Bibliotek)

”Må jeg bare lige sige at det har været en KÆMPE fornøjelse at have Nikolaj på besøg! Det var et fremragende show og Nikolaj selv er herlig at arbejde med. Vi kommer helt sikkert til at booke ham igen i fremtiden! Rigtig mange tak for et super comedy foredrag!”

Få et uforpligtende tilbud: